Fotograf Per Stålfors

Utskrifter

Utskrifter, Storformatsutskrifter, posters, förstoringar! 

Storformatsutskrifter

Utskrifter av Skyltar och vepor för mässor till det finaste Giclée Fine art tavlor på canvas och akvarell papper. Utskrifterna görs på det media och med det bläck som passar ert motiv bäst och syfte. Priser gäller från färdigt material, dvs tryckfärdig PDF eller digital bild. Har ni ej färdigt material så kan jag hjälpa er med detta att fixa till era bilder med retusch eller grafisk produktion, eller ev. fotografera nya bilder som ni kan använda i ert material. Prislista utskrifter.

Alla utskrifter görs på en Canon IPF 8400 44″ (1118 mm) Bläck: Lucia pigmentbläck. Färg: 12-färger (RGB).

Pris på Canvas (äkta bomull), Fine art print akvarellpapper typ, Hahnemuhle papper: 1144 Kr/kvm, gjort av bomullsark eller baryta syrafritt.
Kilram (Av furu) 125 Kr/lpm 20 mm kilramslist och 135 Kr för 40 mm kilramslist, Monteringssats 50 Kr,
pris uppspänning canvas beroende på storlek och upplaga.

Gör även inramningar, se inramning!

Expo, mässmaterial, skyltar

Vepor, Skyltar, Rollup, allt som inte har en större storlek än 44″ eller 111,7 cm bredd kan vi skriva ut åt er. Vi gör också större med då anlitas en underleverantör. Vid större bredd begär offert. Ej syra fria material.

Material: Matt, gloss, satin, vinyl, vepa (polyester), banner m.m. Bläck: Lucia, UV, Solvent.

Giclée Fine Art

Utskrift av Konst

Uskriven Giclée fine art och inramat av mig, Konstnär Rickard Biström.

Konstnärlig tryck i en form av Giclée fine art.

Om metoden Giclée Fine Art

Metoden föddes i Frankrike och USA med en blandning av den gamla traditionella inkjet-metoden och den senaste digital tekniken för begränsade original serier. Giclée-metoden möjliggör för konstnärer att erbjuda sina konstverk i små upplagor ,med kvalité på trycken. Idag är Giclee fine art ett vedertaget kvalitetsbegrepp över hela världen. De flesta museer och gallerier världen över utnyttar nu Giclée Fine Art för framställning av flera original.

Fotokonst eller avfotograferad konst som oljemålningar och akvareller i begränsad numrerad upplaga. Vi gör allt från fotograferingen av motiv till färdig Giclée Fine Art. Material: Canvas, Akvarellpapper (bomull), Baryt papper (satin) syrafria material. Bläck: Lucia pigmentbläck. Färg: 12-färger (RGB). Ljusäkta 100 år.

Skrivarens egenskaper och färgpigment, tillsammans med papperskvalité avgör om trycket kan anses vara godkänd för signering enligt Giclee fine art principen. Precis som vid traditionella grafiska tekniker litografi, serigrafi, koppargrafik mfl är det till slut konstnären som avgör om trycket skall godkännas. Giclee fine art kan anses vara den moderna formen av konstnärlig tryckteknik.
Prislista utskrifter

Fotokonst

Canvastavlor tillverkade på syrafritt material med pigment bläck som varar i 100 år på en Canon IPF 8400.Motiv utskrivna på syrafria material. Ej numrerade serier. Syrafria material som ovan. Skriver ut era motiv eller ni använder er av våra motiv ur min kollektion. Material:  Canvas, Rag (Bomullsark) och barryt. Bläck: Lucia pigmentbläck. Färg: 12-färger (RGB). Ljusäkta 100 år. Alla papper är kalibrerade med individuella icc-profiler för bästa möjliga resultat.
Ni kan även titta i mitt galleri på min sida för tavlor, klicka här.

Bild på en canvastavla

Förstoringar

Utskrifter av förstoringar typ posters/affischer kan göras upp till 110 cm bredd, max längd är rullens längd upp till 20 m, konstmaterial 12 m. Material som avvänds för detta är matt eller blankt fotopapper. Skall motivet ramas med glas framför så använder man matt papper för att slippa reflexer i glaset från motivet.
Utskrifter görs också på Premium matt papper, men används mest som skyltar i trottoarpratare, men går alldeles utmärkt att rama också, men är ej syra fritt och har då en kortare livslängd än fotokonst material. Material: Proffs fotopapper, mattpapper. Färg: 12-färger (RGB).
Prislista utskrifter

Utskrifter på hårt material ex. glas och plåt

Uskrifter av fotokonst på glas, plåt , akryl, trä m.m. gör i en planoprinter.Utskrifter på hårda material som plåt, glas, trä, plast, upp till 5 cm tjockt, 120×420 cm som är maxmåtten för vad som är möjligt att köra i denna maskin. På transparenta material så som glas och plast brukar man vanligtvis lägga ett lager vit färg bakom trycket för att man ej skall se väggen genom motivet.
Tavlorna monteras oftast med distanser som finns i olika grovlekar i hål som gjorts i tavlornas hörnen. Går också att använda “spegel-fästen” som fast de finns inte till alla slags tjocklekar på material. Utskrifterna gör med UV-färg som är en plastfärg som har en hållbarhet på 200 år, men skrivs endast ut med 4-färgstryck. Material: Diverse. Bläck: UV. Färg: 4-färg +vit eventuell lack.

exempel: Glasbord, tavlor, speglar, dörrar m.m.

Studentskyltar

studentskyltsframstallningVi tillverkar också studentskyltar med bra kvalitet. Använder oss av en masonitskiva och en pinne av furu, bilden skrivs ut på addesivvinyl med pigmentbläck, som fodras upp på masonitskivan.
Plakatet tåls att använda när det regnar ute, behövs ej något extra regnskydd, Vattenfast.
Pris per styck 495 Kr. (hämtas). Inlämning av material samt hämtning görs på Kungsbackavägen 28 i Bollebygd. Välkommen!

Bilder att föredra är papperbilder 10×15 cm. Har ni ej detta och har bild i mobiltelefon så skall det vara originalbilden skickad till er via mail eller fotograferad er med er Kameramobil. OBS! Bilderna skall helst inte vara beskurna heller det gör att bilden kan bli för liten.
Bilder från sociala medier fungerar EJ!!!

Val Studentskylts mall

Studenskyltmallar

OBS!
Butikens öppettider är 10-18, med lunch 13-14 Mån-Tors, Fredagar stänger vi kl.17.00.